Dodon a „spulberat” misterul publicând poze de la evenimentul festiv la care a fost invitat de către omologul său turc. Potrivit imaginilor publicate pe facebook, vizita s-a înscris doar în perimetrul protocolar el Zilei Naționale a Turciei fără ca Dodon să aibă vreo discuție separată cu Erdogan. 

La invitația Președintelui Republicii Turcia, Recep Tayip Erdoğan, întreprind o vizită de lucru de o zi la Istanbul. Astăzi Turcia sărbătorește cea de-a 95-a aniversare de la fondarea statului, prilej cu care la Istanbul s-a desfășurat ceremonia de inaugurare a celui de-al treilea aeroport din orașul respectiv, care va deveni și cel mai mare aeroport din lume”, scrie sec Igor Dodon pe facebook reamintind ulterior cât de istorică a fost vizita lui Erdogan la Chișinău.

Conform celor anunțate anterior, Dodon a participat și la inaugurarea celui mai mare Aeroport din Europa care a avut loc cu participarea Președintelui Recep Tayyip Erdogan, și a peste 50 de lideri străini, miniștri și oficiali de rang înalt din întreaga lume.

Vom aminti că, deși anunțase acum două săptămâni ca va merge în țara lui Erdogan când aceasta va sărbători Ziua Națională, astăzi Președinția moldavă n-a pomenit nimic despre această vizită a președintelui Dodon.

- Spre deosebire de cazurile anterioare, în mesajul său de felicitare postat pe facebook, Dodon nu a pomenit nimic despre vizita sa, iar reprezentanții Președinției au evitat să ne spună clar dacă șeful statului a plecat sau nu încolo. Prezența sa în Turcia ne-a fost confirmată într-un final de către bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, care de asemenea s-a numărat printre invitați.