Dacă Ilan Shor ajunge deputat în Parlament, iar după asta Curtea de Apel îl va condamna la închisoare, atunci el va merge după gratii fără ca să-i mai fie ridicată imunitatea. Explicația juridică respectivă a fost dată aseară de președintele Parlamentului, Andrian Candu, la emisiunea „Puterea a Patra”.

La aceeași emisiune, Candu a spus că PD examinează posibilitatea desfășurării unui referendum în ziua alegerilor, cu privire la vectorul de dezvoltare al R.Moldova. 

Un alt subiect abordat de speaker a fost cea de-a V-a suspendare a Președintelui Dodon în cazul în care nu va promulga alte trei legi. 

Despre opoziție, Andrian Candu a spus că are mari semne de întrebare în integritatea lui Andrei Năstase, dar și în anumiți oameni din echipa Maiei Sandu. 

De asemenea, Candu a spus că transportul organizat care a aduse oameni la mitingul PD demonstrează faptul că formațiunea din care face el parte are capacități organizatorice foarte bune. Iar dacă vreun funcționar afirmă că a fost obligat de șefii săi să vină la evenimentul PD din PMAN, Candu îl îndeamnă să o spună public pentru că nimeni nu-i va face nimic.