În perioada președinției României în UE, 1 ianuarie – 30 iunie 2019, nu va fi înaintată o cerere de aderare la Uniunea Europeană de către Republica Moldova.

Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Piatnița s Anatoliem Golea” de la postul de televiziune RTR Moldova, transmite IPN.

Șeful legislativului susține că din anul 2017 UE s-a schimbat, inclusiv datorită Brexit-ului și că acum Uniunea Europeană se confruntă cu multe alte provocări și elemente surpriză, astfel încât și-a schimbat puțin politica de acceptare a noilor membri în perioada imediat următoare.

Să fim realiști că președinția română de anul viitor în Uniunea Europeană va aduce unele avantaje Republicii Moldova, dar nu cererea de aderare. Aș vrea să vin cu termeni atunci când lucrurile sunt clare și în Republica Moldova, dar și în Uniunea Europeană, deoarece noi nu suntem extrași cumva din realitate. Haideți să discutăm la acest subiect după alegerile din Parlamentul European”, a spus Andrian Candu.