Președintele Igor Dodon afirmă că este puțin probabil să candideze în vreo circumscripție uninominală la următoarele alegeri parlamentare, dar ar putea să se regăsească pe lista Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, transmite IPN.

Igor Dodon afirmă că nu va candida în vreo circumscripție uninominală și că PSRM nu se va alia cu PDM, scrie RadioChișinău.md.

„De ce? Pentru că noi am câștigat alegerile într-o circumscripție electorală comună națională și nu ar fi corect să candidez pe o anumită circumscripție acum. Pe listă, noi examinăm acest lucru și nu exclud că voi candida, dar o decizie în acest sens vom prezenta mai târziu”, a declarat Igor Dodon îtr-o emisiune la NTV Moldova.

El susține că PSRM ar fi singurul partid cu șanse să obțină majoritate în următorul Parlament. Dacă, însă, acest lucru nu se va întâmpla, Igor Dodon spune că socialiștii nu vor putea face alianță cu democrații. De asemenea, socialiștii ar încerca „să se înțeleagă” cu deputații independenți, dacă aceștia vor exista.

„Dacă nu va ieși nimic, atunci cred că vor avea loc alegeri parlamentare anticipate în a doua jumătate a anului viitor”, sugerează Igor Dodon.