În cadrul emisiunii ÎnProfunzime” de la postul de televiziune Pro TV, liderul PCRM a spus că, înaintea votului de introducere în Constituție a integrării europene, i-a pus lui Andrian Candu o condiție pentru ca fracțiunea comunistă să voteze favorabil.

Cu referire la vizita în R Moldova a președintelui Turciei, Vladimir Voronin a afirmat că, înaintea votului din Parlament, s-ar fi adresat speakerului Andrian Candu.

Vine Erdogan să ne spună că noi avem teroriști undeva. Cum i-am propus eu azi domnului Cându, noi votăm, dar numai în același moment să înlocuim denumirea președintele RM, cu sultanul RM.”, a spus Voronin în emisiune.

Liderul PCRM mai afirmat că Andrian Candu s-a grăbit în momentul votului.

„Socialiștii au rămas în plină componență, pentru că există normă. Ei au rămas ca să asigure cvorum. Mie îmi pare că la un moment dat Cându puțin s-a grăbit. Când a propus ca să fie vot nominal, ei trebuiau să accepte. Ei pot să facă referendum. Ce le este lor în a face un referendum?”, a spus Voronin.

ppAmintim că proiectul de lege care vine să modifice Constituția prin introducerea vectorului de dezvoltare externă și anume „integrarea europeană” nu a fost votat în Parlamentul Republicii Moldova, acumulând doar 54 de voturi.