Construcția complexului multifuncțional Chișinău Arena a fost lansată astăzi, la Stăuceni, în cadrul unei ceremonii la care au fost prezenți președintele Parlamentului Andrian Candu, președintele companiei dezvoltatoare SUMMA, miniștri și deputați.
 
Șantierul a fost inaugurat la șapte luni de la data anunțării de către Andrian Candu a intenției de a construi prima sală polivalentă conformă criteriilor federațiilor internaționale pentru sporturi de echipe in-door.
 
”Am promovat proiectul unui complex polivalent modern pentru că numai printr-o investiție de asemenea amploare vom asigura condiții pentru pregătirea sportivilor de performanță, organizarea unor competiții internaționale și a evenimentelor culturale de rezonanță. Materializarea aspirațiilor noastre comune din ultimii 27 de ani este Chișinău Arena - cel mai ambițios proiect dezvoltat în Republica Moldova de la independență”, a declarat Andrian Candu la deschiderea evenimentului.
 
Potrivit președintelui Parlamentului, Chișinău Arena este mai mult decât un complex multifuncțional, este declarația noastră de interes pentru o țară modernă, sănătoasă și performantă.
 
Președintele SUMMA, Selim Bora a anunțat că peste 12 luni construcția va fi finalizată. Conform proiectului ”Chișinău Arena” va dispune de o arenă polivalentă cu o capacitate de peste 4,000 spectatori; o sală dedicată pentru antrenamente și evenimente mici; bazin olimpic; Aqua Park; Club de Tenis; piscină deschisă pe timp de vară, care se va transforma în patinoar în aer liber pe timp de iarnă; parcare modernă, cu o capacitate suficientă de a găzdui toți oaspeții.
 
Inițiativa construcției complexului multifuncțional Chișinău Arena a fost anunțată de Andrian Candu la 13 martie curent. Compania de construcție a fost selectată în urma unui concurs public. Chișinău Arena se va întinde pe o suprafață de 10 ha. Costul proiectului este de cca 43 mln euro.