Democrații au elaborat propria petiție către Parlamentul European și Comisia Europeană, prin care solicită să fie investigată frauda bancară din R. Moldova, în baza exemplului Mișcării de rezistență ACUM, din care fac parte PAS, PPDA, PLDM, dar și exponenți ai societății civile.

Deputații Sergiu Sârbu, Igor Vremea, Eugeniu Nichiforciuc, Anatolie Zagorognîi, Cornel Dudnic și Valentina Stratan au fost întâmpinați în această dimineață la Parlament de către vicepreședintele PAS, Mihai Păpușoi. Ultimul i-a îndemnat pe deputații democrați să semneze petiția Mișcării de Rezistență ACUM, prin care se solicită instituțiilor internaționale să investigheze furtul miliardului. Sârbu, a luat petiția de la Păpușoi și a început să scrie ceva pe foaie. Apoi a arătat că cere ca instituțiile europene să investigheze dacă PLDM, care era la guvernare, precum și Maia Sandu, care a fost aleasă deputat pe listele liberal-democraților, sunt implicați în acest furt.

(Precizare) Ulterior Sergiu Sârbu a precizat pentru Deschide.MD că ei nu au semnat petiția ACUM, ci doar și-au lăsat mesajele în ea. 

Această petiție a adunat până acum circa 20 de mii de semnături din cele 50 de mii pe care și le-au propus să le colecteze inițiatorii.

Imediat după asta, Sergiu Sârbu a scos din mapă o petiție către instituțiile europene elaborată de PD, prin care se cere investigarea implicării fruntașilor PLDM în jefuirea Băncii de Economii, a Băncii Sociale și a Unibank.

Reprezentantul PAS a declarat că nu poate semna „acuzații sfruntate” la adresa Maiei Sandu. „Ce avem noi cu PLDM?”, a întrebat Păpușoi.