Fracțiunea PLDM a cerut introducerea pe ordinea de zi a ședinței de mâine a proiectului de modificare a articolului 13 din Contituția R.Moldova care se referă la Limba Română. Andrian Candu, a refuzat să supună votului propunerea respectivă deoarece nu există toate „avizele comisiilor parlamentare”.

PL a anunțat că va susține acest proiect, în timp ce PSRM și PCRM au criticat dur inițiativa.

Deputații PLDM și PL au acuzat PD-ul că ar fi tergiversat intenționat avizul proiectului în comisii, tocmai pentru a găsi o motivare de a nu fi discutat în ședințele Parlamentului. Președintele PLDM a rugat comisia administrare publică să se convoace azi, să dea aviz, iar comisia juridică să întocmească raportul până mâine. Liberal-democrații au insistat ca proprunerea să se regăsească în agenda de mâine, deoarece tot mâine va fi supus votului proiectul de modificarea a Constituției prin introducerea sintagmei de „integrare europeană”.

Andrian Candu i-a răspuns lui Deliu că avizele care lipsesc vor fi date săpătmâna viitoare.

Amintim că PLDM și PL condiționează votarea introducerii în Constituție a sintagmei „integrare europeană” prin modificarea articolului 13 din Constituție, care să prevadă că limba de stat este româna.