Vicepremierul pentru integrare europeană, Iurie Leancă, reacționează la informațiile apărute în presă potrivit cărora fiul lui mai mic ar fi învățat în Marea Britanie pe banii lui Ilan Șor. „Nu am luat bani de la Ilan Șor, nu am avut cu el afaceri financiare sau de alt gen”, a declarat politicianul la emisiunea „Tema Zilei” de la Canal2.

Iurie Leancă spune că din anul 2015 este supus unui atac sistemic de denigrare și minciuni. „Aduceți-vă aminte cine a invitat compania KROLL în Republica Moldova. Oare eu, dacă aș fi fost vinovat cu ceva și aș avea ceva de ascuns, aș fi invitat această companie?”, menționează Iurie Leancă.

„Cine sunt acești frați Năstase: Vasile Năstase cu euro TV făcea tot posibilul să distrugă dreapta, același lucru îl face și acum cu alt post de televiziune. După ce el împreună cu frateso s-au plimbat cu Dodon și Usatîi prin Chișinău, sunt convins că după alegeri vor face din nou cu Dodon o joncțiune.  Cine îmi dă mie lecții de integritate și moralitate? Năstase care de 4 ani nu declară niciun venit, în timp ce familia lui stă într-o casă în una dintre cele mai scumpe zone din Germania. Să-și trimită copiii la o școală privată tot foarte scumpă. I-aș sugera jurnalistei care mă pândea pe la 7 dimineața pe lângă casă să meargă să-l întrebe pe Năstase câte impozite a plătit din transferurile pe care le-a primit din offshore”, a declarat Leancă. 

Recent a apărut în presă informații conform cărora fiul mai mic al lui Iurie Leancă ar fi învățat în Marea Britanie pe banii lui Ilan Șor. Acesta din urmă ar fi plătit peste 25 de mii de lire sterline pentru studiile lui Liviu Tristan Leancă. Jurnal TV scrie că două transferuri au fost făcute prin intermediul unei firme din schema „furtului miliardului” către o instituție de învățământ din orașul Cambridge. Numele mezinului lui Leancă apare negru pe alb în rulajele companiei, una dintre cele utilizate de Șor pentru spălarea banilor sustrași din bănci prin credite.