Fracțiunea Partidului Liberal susține că își menține poziția exprimată anterior cu privire la proiectul propus de PD de includere a vectorului european în Constituție, și anume, că PL va susține acest proiect doar după ce majoritatea parlamentară în frunte cu deputații PD va îndeplini decizia CC de înlocuire a sintagmei „limba moldovenească, funcționând pe baza grafiei latine” cu sintagma „limba română”, în articolul 13 din Constituție.

Într-un comunicat de presă este menționat că „propunerea PD nu est nimic altceva decât un obiectiv în sine, cu tentă populistă, pe când Constituția este Legea fundamentală a unui stat ce cuprinde principiile de bază ale organizării lui, stabilește drepturile și obligațiile cetățenilor etc.".

Aceștia mai spunc că „ce ține de al doilea proiect de lege anunțat de PD privind modificarea Constituţiei, care ar prevede alegerea judecătorilor de către „popor", PD în frunte cu V. Plahotniuc a uitat să includă în listă și alegerea directă a procurorilor, pentru că, pentru unii procurori și judecători nu legea este norma de care trebuie să se conducă, ci comanda lui V. Plahotniuc”

--------------------------------- Amintim că astăzi președintele PDM a declarat într-o conferință de presă că Legislativul va examina în cursul săptămânii curente proiectul de lege cu privire la introducerea în Constituţie a termenului „integrare europeană”. Sursa citată a precizat că guvernarea nu are în acest scop voturi suficiente, iar PLDM şi PL "au venit cu anumite condiţii".