UPDATE: Apoximativ 200 de tineri din organizația de tineret al Partidului Democrat din Moldova au protestat contra finanțării partidelor de opoziție de către Victor și Viorel Țopa, Platon și Ablyazov. Tinerii au venit cu pancarte pe care scrie ”Maia și Andrei, cum e să fii finanțat de la Șorhei?”, ”Maia Sandu, din banii BEM pe Filat salvăm”.

Știrea inițială

Un protest și un contraprotest are loc acum la Parlament. Este vorba despre mișcarea „ACUM”, condusă de Andrei Năstase și Maia Sandu, și de tinerii Partidului Democrat.

Mișcarea de rezistență ACUM, din care fac parte partidele politice PAS, Platforma DA, PLDM, precum și lideri de opinie din societatea civilă, a organizat astăzi, în fața Parlamentului, acțiunea publică „Unde sunt hoții de miliarde?”.

Manifestanții au cerut investigarea beneficiarilor furtului miliardului, publicarea Raportului Kroll 2 și votarea Legii Magnițki în Parlament.

Și susținătorii Partidului Democrat au venit în fața Legislativului. Cu pancarte în mâini, aceștia au scandat: „Maia Sandu, cum e sa zbori la Doha cu avioanele plătite de Șor?".