Vicepreședintele Partidului Liberal, Anatol Șalaru, susține că rezultatul obținut de PL se datorează candidatului din partea partidului, Mihai Ghimpu.

Declarația a fost făcută de Șalaru în cadrul emisiunii „Cod galben” de la 10TV. Acesta a mai adăugat că liderul PL a deturnat „mesajul unionist”, din motiv că sondajele arată că în Republica Moldova peste 20% din cetățeni sunt unioniști, lăsând de înțeles că scorul de 1,8% nu-i reprezintă. 

„De ce acești 20 la sută de unioniști nu au dat votul pentru Mihai Ghimpu urmează să studiem, să analizăm și să nu mai permitem această greșeală la alegerile parlamentare. Bănuiesc în acest caz că vina este atât a lui Mihai Ghimpu, cât și a celora care l-au consiliat. Vina este și a acelora care nu au putut să facă o analiză mai serioasă. A fost ratată șansa de a-i consolida pe unioniști în jurul unui partid sau candidat. Trebuie să vedem cine poartă o vină mai mare: partidul sau candidatul. Eu cred că e din vina candidatului. Candidatul nu a știut să se facă votat de cetățeni", a declarat Șalaru.

Vicepreședintele PL a adăugat că „funcția de președinte de partid nu este a unui om. Este a partidului. Partidul își alege președintele. El nu poate să dea funcția altcuiva. Congresul o va decide. Partidul trebuie să o decidă. Este partidul unui om sau este omul unui partid”, a mai spus ministrul Apărării.