Andrei Năstase dezminte interpretarea expresiei pe care a folosit-o anterior: „Trebuie să punem batista pe țâmbal cu privire la vectorul geopolitic”. Pe de altă parte, el insistă că R. Moldova trebuie să implementeze Acordul de Asociere cu UE, dar să înceteze retorica cu privire la vectorul geopolitic. Declarațiile au fost făcute aseară la emisiunea „Putere a Patra” de la N4.

„Sunt niște afirmații pe care nu le controlați. Ce-am spus eu atunci la Lorena Bogza la emisiune... Întrebat fiind cu privire la Acordul de Asociere, am spus că retorica vectorilor politici în R. Moldova trebuie încetată. Avem un Acord de Asociere, care trebuie implementat. Eu asta am spus. Însă s-a găsit un deștept - Ghimpu - care a scos din context și a spus că „Nastase cere batista pe țambal” în ceea ce privește vectorul european. Fals! Batista pe țambal trebuie s-o pună și cei care urlă în gura mare Unire! și nu fac nimic pentru ea. Batista pe țambal trebuie s-o pună și cei care zbiară în gura mare integrarea europeană și vor s-o bage în Constituție, dar nu fac nimic pentru ea. Mai puțină vorbă, băieți. Lăsați-ne pe noi cu retorica asta”, a declarat Andrei Năstase. 

În iarna lui 2016, președintele Platformei DA a declarat în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV că este gata să pună batista pe țambal în ceea ce priveşte cursul european al Republicii Moldova și chiar are în acest sens o înțelegere cu Igor Dodon, pe atunci președintele PSRM, și Renato Usatîi, președintele Partidului Nostru, ambii fiind politicieni pro-ruși, care au declarat în repetate rânduri că vor anula Acordul de Asociere cu UE, atunci când vor veni la guvernare.

fffffffff