Viziunea pro-Moldova a PDM este o „abordare corectă”. Aprecierea a fost făcută de ambasadorul SUA în R. Moldova, James Pettit, în cadrul unei întrevederi cu liderul democraţilor Vlad Plahotniuc.

Potrivit serviciului de presă al PDM, întâlnirea a avut loc ieri şi a fost una de rămas bun, înainte de încheierea mandatului de Ambasador al lui James Pettit la Chișinău.

Conform sursei citate, liderul democrat i-a mulțumit ambasadorului american pentru colaborarea bună avută în perioada celor trei ani de mandat. „Statele Unite sunt un bun partener al Republicii Moldova, iar buna relație dintre Moldova și SUA se datorează inclusiv dumneavoastră”, a afirmat Plahotniuc în cadrul întâlnirii.

Referindu-se la activitatea partidului, Vlad Plahotniuc a accentuat în fața ambasadorului american orientarea pro-Moldova a PDM, dezvoltarea țării după modelul occidental, în beneficiul moldovenilor, adăugând că dorința PDM este aceea ca cetățenii să evalueze activitatea partidului după reformele și rezultatele concrete obținute. În finalul discuției, președintele PDM i-a urat succes lui James Pettit în activitatea viitoare.

Ambasadorul SUA la Chişinău a apreciat viziunea pro-Moldova a PDM, considerând-o o „abordare corectă”. „Scopul comun este îmbunătățirea vieții cetățenilor moldoveni”, a spus oficialul american. Acesta a felicitat actuala guvernare pentru performanțele obţinute şi confirmate de datele statistice. „Felicitări pentru creșterea economică - e un spor semnificativ. Multe probleme se vor soluționa în Moldova dacă economia va crește în continuare”, a adăugat Pettit.

El a accentuat de asemenea faptul că SUA vor susține și în continuare Republica Moldova.

Mandatul ambasadorului James Pettit la Chișinău se va încheia în următoarele săptămâni, iar funcția va fi preluată de Derek J. Hogan. Noul diplomat va sosi în R. Moldova în luna octombrie.