Nu voi accepta şantaje din partea majorităţii parlamentare, a declarat Igor Dodon în replică la afirmaţia prim-ministrului Pavel Filip, potrivit căreia şeful Executivului va cere Curţii Constituţionale suspendarea şefului statului pentru că nu a semnat numirea candidaturilor PD în funcţiile de ministru.

Conform președintelui, Pavel Filip ar avea miniștri care nu pot lucra eficient, drept care premierul încearcă să pună în locul lor alții, și mai incompetenți.

„Populism este atunci când îți amintești de nevoile oamenilor doar înainte de alegeri. (...) Colaborarea dintre instituțiile statului presupune dialog, nu forțarea șefului statului să accepte persoane necalitative în funcții înalte. Dacă-i vor atât de mult, să și-i numească ei prin mascaradă de 5 minute, cum au mai făcut-o", a declarat Igor Dodon, menționând că nu va accepta șantaje și ultimatumuri din partea majorității parlamentare.

Igor Dodon a refuzat să numească cei doi miniștri propuși de PDM la funcția de ministru. Este vorba de Silvia Radu care ar urma să devină ministru al Sănătății și Ion Ciubuc înaintat pentru funcția de ministru al Agriculturii. Pavel Filip a declarat ulterior că va cere suspendarea președintelui în caz că acesta își menține decizia.