Vlad Plahotniuc, președintele PDM a anunțat că remanierile guvernamentale îi vizează pe doi miniștri: Este vorba despre Svetlana Cebotari, minitru al Sănătății și Liviu Volconovici, ministru al Agriculturii.

Plahotniuc a declarat că deciziile au fost luate în baza evaluării cetățenilor, dar și primului-ministru. 

În locul șefei de la Sănătate va fi numită Silvia Radu, iar la Agricultură - Nicolae Ciubuc. 

La conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale este propusă doamna Silvia Radu, iar la conducerea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a fost propus Nicolae Ciubuc.

"La ultima remaniere în iarnă, am spus foarte clar că evaluarea miniștrilor o vor face cetățenii, ei fiind beneficiarii direcți ai activității Guvernului. Iar faptul că suntem la câteva luni de alegeri nu înseamnă că nu trebuie să facem schimbări, dacă asta o solicită oamenii. Împreună cu premierul, am căzut de acord asupra schimbărilor de cadre, care trebuie făcute.

Persoanele, care vor fi schimbate din funcții, au muncit serios, și-au făcut datoria, însă cetățenii vor mai multă calitate în domeniile respective, vor rezultate mai rapide și o comunicare mai directă cu conducătorii instituțiilor vizate. Mai mult, în domeniile supuse remanierilor, urmează să fie lansate proiecte ample de modernizare și este nevoie de o abordare managerială mai eficientă și mai curajoasă", a menţionat Vlad Plahotniuc.

La rândul său, premierul Pavel Filip a spus că Svetlana Cebotari va reveni la Centrul de Transfuzie a Sângelui, iar Liviu Volconovici - la Universitatea Agrară, funcții din care s-au autosuspendat anterior pe o perioadă determinată.