Premierul Pavel Filip a venit astăzi cu un mesaj dur față de ministrul Agriculturii după ce șeful Cabinetului de Miniștri a dat citirii unei scrisori de la ministerul în cauză care se referă la interzicerea ambroziei.

La începutul ședinței Guvernului, Pavel Filip a amintit că a solicitat la ședința anterioară luarea unor măsuri pentru interzicerea ambroziei, care provoacă reacții alergice. Mai departe Filip a spus că a primit o scrisoare informativă de la Ministerul Agriculturii despre unde crește această plantă, care sunt riscurile, și că lupta cu ambrozia ține de competența autorităților locale. 

La un moment dat, ministrul agriculturii s-a auzit pe fundal: „Domnule prim-ministru, este o notă informativă veche. Până miercurea viitoare va fi pregătită o hotărâre de guvern în acest sens”.

Filip a răspuns că a „făcut lucrul în locul ministerului”.

„Eu am făcut lucrul în locul ministerului Agriculturii. Aceasta este legea din România vă rog frumos copiați-o și haideți să o aprobăm. Și vă rog ca funcționarii de la ministerul dumneavoastră să se ocupe de lucruri mai serioase decât să caute pe wikipedia informații despre ambrozie și să-mi expedieze note informative”, a declarat premierul.  

Alte știri de la ședința azi:

Filip i-a închis gura unui ministru în plină ședință de Guvern: Eu nu v-am întrebat nimic!

Premierul îl amenință cu demisia pe șeful ANTA

Filip pune din nou tunurile pe Vamă. A cerut să fie returnate taxele vamale plătite de-o familie