Prima ședință plenară a Parlamentului din sesiunea de toamnă, care de altfel va fi și ultima sesiune a actualei legislaturi, ar putea avea loc în ultima săptămâna a lunii septembrie.

Surse parlamentare au declarat pentru Deschide.MD că în prezent se discută despre convocarea plenului în ziua de 27 sau 28 septembrie. 

Anterior, speakerul Andrian Candu, a anunţat că printre priorităţile sesiunii parlamentare de toamnă, care va fi cea mai scurtă, este modificarea Constituţiei privind vectorul politicii externe şi vectorul politicii de dezvoltare a Republicii Moldova.

Totodată, preşedintele Parlamentului a anunţat că este extrem de important ca, indiferent de campania electorală, Republica Moldova să nu rămână fără buget.

Prin urmare, în lunile septembrie şi octombrie se va lucra asupra politicii fiscale şi la bugetul pentru anul 2019. Potrivit Regulamentului Parlamentului, deputații sunt convocați în două sesiuni parlamentare pe parcursul unui an.

Aceasta va fi ultima sesiune legislativă a actualului Parlament ales în 2014. În februarie 2019 se vor desfăşura alegeri parlamentare. Sesiunea de primăvară s-a încheiat pe data de 27 iulie 2018.