Într-o postare făcută pe pagina personală de Facebook, Igor Dodon comentează manifestația organizată de membrii ACUM la aeroport, unde aceștia au condamnat expulzarea celor 7 cetățeni turci, angajați ai Liceului Orizont din Chișinău.

Astfel, Dodon face o comparație între expulzările de azi și cele ale diplomaților ruși, care au fost nevoiți să părăsească posturile de la Chișinău în urma solidarității arătate față de Londra de R Moldova în cazul Skripal.

„Au fost expulzări mai urâte, pe criterii strict politice. A diplomaților rusi, de exemplu, la solicitarea Londrei. Guvernarea a executat atunci cerința occidentalilor, iar presa a tăcut sau a aplaudat. Acum, sa asteptam explicatiile instituțiilor, fara a cădea in interpretări gratuite si speculații politice sterile.”, a scris Dodon.

Președintele R Moldova face o paralelă forțată între cele două cazuri de expulzare. Este incomparabil tratamentul de care s-au bucurat diplomații ruși la revenirea la Moscova, cu soarta unor cetățeni turci, expulzați în țara lor, unde ar putea deveni victime ale unor represiuni politice din partea regimului de la Istanbul.

ppAmintim că Mișcarea de Rezistență ACUM a organizat azi o manifestație la Aeroportul Chișinău, unde și-a exprimat nemulțumirea pentru expulzarea din R. Moldova a celor 7 cetățeni turci, angajați ai Liceul Orizont.