Sărbătorirea Centenarului Marii Uniri în "capitala nordului" nu este posibilă, a declarat primarul Nicolai Grigorişin, în replică la cererea preşedintelui Filialei Bălţi a PUN, Sergiu Burlacu. Primarul, ales pe listele Partidului Nostru, a spus că piaţa din centrul localităţii a fost rezervată de formaţiunea sa. El e menţionat că mitingurile în cadrul cărora, "cel mai probabil", se cere lichidarea statului moldovenesc "sunt inadmisibile". Dar a consimţit că "dreptul constituţional la întruniri nu este restricţionat".

„Opinia mea personală este că mitinguri unde cel mai probabil se va cere lichidarea statului moldovenesc sunt inadmisibile.În același timp, dreptul constituțional la întruniri nu este restricționat, iar adresarea la Primărie este doar o procedură consultativă. Noi nu putem interzice unioniștilor să se întrunească și să sărbătorească, doar că la Bălți, Piața din centrul orașului a fost deja blocată de Partidul Nostru care a transmis anterior adresări către Primărie”, a spus Grigorișin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Președintele Filialei Bălți a Partidului Unității Naționale, Sergiu Burlacu, vrea ca orașul din nordul R. Moldova să fie conectat la celebrarea Anului Centenar, sărbătoare prilejuită de împlinirea a 100 de ani de la făurirea României Mari.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Sergiu Burlacu spune că, în acest sens, a depus o cerere autorităților publice din Bălți.

Am depus o cerere publică față de autoritățile locale, prin care să accepte celebrarea anului centenar", a anunţat Burlacu. Sper, a mai remarcat el, că "primăria din mun. Bălți va arată stima față de statul român, stat care zilnic investește în prosperitatea moldovenilor”.

Unirea este dreptul nostru”, mai scrie președintele PUN al orașului din nordul Moldovei.

Liderul PUN a cerut autorităților locale să examineze posibilitatea desfășurării unor acțiuni de comemorare a Unirii între 1 noiembrie și 20 decembrie.

Nicolai Grigorișin a mai adăugat că în una dintre zile Piața a fost ocupată de Partidul Socialiștilor, iar unioniștii și socialiștii în opinia sa vor „găsi limbaj comun”.