Renato Usatîi vrea crearea unei strategii comune a Partidului Nostru şi a PPDA, cu care să se meargă la președintele ales Igor Dodon. El a făcut un apel în acest sens, fără a reamintit în niciun fel numele Maiei Sandu sau partidul PAS, chiar dacă anterior s-au prezentat pe aceeaşi platformă protestatară.

Liderul PN este de părere că partidele de opoziție nu ar trebui să se certe, dar să formuleze o serie de revendicări cu care să meargă la președintele ales. Strategia pe care şi-o doreşte Usatîi ar urma să pună accent pe provocarea alegerilor anticipate şi pe desemnarea procurorului general. 

„Platforma DA, Partidul Nostru, alte forțe politice sănătoase, să facem o strategie. Am auzit că Dodon este gata să discuție cu opoziția. Să discutăm ce e cu alegerile anticipate, procurorul general, și așa mai departe", a declarat Usatîi.

Usatîi a mai spus că nu se teme de arest, dar nu vine în Moldova, pentru că, o dată încătuşat, nu va mai putea lupta cu Vlad Plahotniuc. Întrebat de susţinătorii săi când are de gând să revină în ţară, acesta a spus că se străduieşte până la 8 martie să-l pună pe Plahotniuc la puşcărie şi abia după asta va reveni în Republica Moldova.