Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție anunță despre reținerea angajatului unei unității militare a Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI, bănuit de comiterea infracțiunii prevăzute de art.326 alin.(2) lit. b) Cod Penal – trafic de influență.

Temei pentru pornirea urmăririi penale a servit informația parvenită de la Direcția Securitate Internă a Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI și denunțul depus de persoana de la care s-a pretins și primit suma de 1300 euro pentru angajarea într-o unitate militară din cadrul DTC al MAI. Militarul susținea ca are influență asupra membrilor Comisiei de angajare, care urmau să examineze dacă denunțătorul este apt pentru a fi înrolat în cadrul unității militare respective. 

Bănuitul a fost reținut, iar la moment se efectuează acțiuni de urmărire penală în scopul identificării și documentării altor persoane cu tangență la caz. 
Urmărirea penală este exercitată de Procuratura Anticorupție. Despre rezultatele urmăririi penale vom reveni cu informații suplimentare.