Nici nu a reușit bine să ajungă în Republica Moldova după vizitele sale din Rostov și Omsk că președintele Igor Dodon a pornit pe un alt drum - pe muntele Athos. Acesta este însoțit de mai mulți deputați socialiști și unul din fii săi.

Dodon scrie azi dimineață pe pagina sa de facebook: „Începem pelerinajul pe Sfântul Munte Athos”. O persoană în comentarii în întreabă: „din nou?”, la care președintele îi răspunde că „în fiecare an”, iar anul acesta își propune pentru prima dată să urce chiar pe vârful muntelui. 

Amintim că anul trecut Igor Dodon s-a întâlnit pe pe Sfântul munte Athos cu Konstantin Malofeev, om de afaceri rus, supranumit și „oligarhul ortodox” datorită importantului sprijin financiar și politic acordat entităților Patriarhiei Ortodoxe Ruse, atât din Federația Rusă, cât și din Ucraina, Republica Moldova și alte state.

Tot anul trecut, Dodon, din vârful Muntelui Athos a băgat frica în oameni, reiterând că la Adunarea Unionistă de pe data de 25 martie 2017 la Chișinău ar putea avea loc provocări și violențe: „Nu veniţi la Chişinău să sărbătoriţi Unirea!". Preşedintele moldovean, singurul dintre pământeni care a putut face patru ore de anticameră la ţarul Putin, a ţinut să sublinieze că această sărbătoare „reprezintă o pată ruşinoasă pe obrazul patriei noastre".

Detalii: Dodon s-a văzut la muntele Athos cu oligarhul lui Putin, finanțatorul separatismului din Donbas?

            Cu evlavie, de pe Muntele Athos, Dodon îndeamnă: Stați acasă

            CRIPTOGRAMA ZILEI // Dodon, mesaj „cifrat” de pe Muntele Athos

Acum câteva zile președintele Igor Dodon a participat la ceremonia de marcarea a zilei orașului Omsk. Acolo Dodon a declarat că numele de familie pe care îl poartă vine de la faptul că „strămoșii săi au ajuns până la râul Don”. 

Dodon la Omsk: Străbuneii mei au ajuns la Don (râu în Rusia). De asta mă cheamă Dodon

Iar cu o săptămână mai înainte de vizita la Omsk, Igor Dodon a mers în oraşul Voldonsk, regiunea Rostov unde a luat parte recent la inaugurarea unui moment dedicat lui Petru cel Mare şi Dimitrie Cantemir.

FOTO // Dodon inaugurează monumente prin Rusia