Starea râului Nistru şi misiunea de menţinere a păcii sunt subiectele pe care liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, intenţionează să le discute cu preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon, în cadrul unei întrevederi care ar putea să aibă loc la mijlocul lunii septembrie.

 „Întrevederea va fi în septembrie. Cel puțin așa a spus el [Dodon]. Voi discuta cu el despre ecologie. Sunt multe întrebări legate de râul Nistru, de hidrocentralele pe care le construiește Ucraina [la momentul de față pe Nistru nu se construiește niciun obiect] și altele”, a spus Krasnoselski.

Liderul de la Tiraspol instenționează să mai discute cu Dodon despre „misiunea de pacificare” de pe Nistru, în special „problema rotației militarilor ruși”.

„GOTR-ul e parte componentă a contingentului rus de pacificatori. Prin ei noi simțim prezența rusă aici și nu vom admite retragerea militarilor ruși din regiune”, a continuat liderul separatist.

Amintim că întrevederea preşedintelui Dodon şi a liderului transnistrean Vadim Krasnoselski, va avea loc la mijlocul lunii septembrie în dreapta Nistrului.

„Planificăm o întâlnire cu Vadim Krasnoselski. Cel mai probabil, aceasta va avea loc pe 15 septembrie, în dreapta Nistrului, posibil la reședința de la Condriţa. Avem ce discuta”, a spus Dodon, recent, la un post de televiziune.