Ilan Shor, îi transmite lui Alexandru Cimbriciuc, vicepreședintele PUN, care este și liderul veteranilor din Soroca, că va decide el însuşi dacă va merge sau nu la Soroca și îi amintește acestuia că a fost membru PLDM. De cealaltă parte, Cimbriciuc îi lasă de înțeles lui Shor că în curând va ajunge lângă Vlad Filat.

După ce veteranii războiului de pe Nistru din raionul Soroca au declarat „gruparea Șor, grupare criminală organizată și non grata în Soroca”, primarul de Orhei scrie pe pagina sa de Facebook că el respectă veteranii și că are grijă de monumentele consacrate acestora. Totodată îi amintește lui Cimbriciuc că a fost membru PLDM și că anume echipa lui Filat este cea care a furat poporul inclusiv pe veterani. 

În continuare Shor adaugă că nu cunoaște prea multe despre liderii actuali ai PUN, Traian Băsescu și Anatol Șalaru, și că urmează să le dea note celor doi procurorii din R. Moldova și România. Mai mult decât atât, primarul de Orhei spune că nu cunoaște „cu ce se ocupă la moment Cimbriciuc și că nu se poate expune asupra împuternicirilor pe care le are Cimbriciuc, dar ceva îi spune că în aceste împuterniciri nu se încadrează limitarea circulației lui Shor prin țară”. 

La scurt timp vicepreșdintele PUN a scris pe pagina sa de Facebook că Administrația Publică Locală e obligată să aibă grijă de memorialele eroilor căzuți pe câmpul de luptă.

„Din bani publici anul trecut la Ziua Independenții s-au procurat 40 de uniforme militare, poza făcută cu veteranii a fost de prisos, nici cele 15 uniforme pregătite pentru Ziua Independenței din 2018 nu înseamnă, nici pe aproape, că sunteți susținut de Veterani”, spune vicepreședintele PUN.

Cimbriciuc adaugă că ce ține de Filat, acesta îl așteaptă pe Șor.

„Curând o să vă vedeți. Sacrificarea politică e aproape...E știut că anume Filat v-a permis să reveniți în afacere în 2010, care a fost o greșeală fatală pentru dânsul și PLDM care n-a fost umbrela Hoțului. Multă lume credea și crede că anume PLDM v-a făcut om bogat cu bani furați. Muritorii de rând, unii își dau pomenire de înainte și oamenii le iau că le este jale de cel care le oferă...”, precizează liderul veteranilor din Soroca.

-------------------------------- Veteranii războiului de pe Nistru din raionul Soroca declară „gruparea Șor, grupare criminală organizată și non grata în Soroca”. Declarația respectivă a fost făcută de către vicepreședintele PUN și liderul veteranilor din Soroca, Alexandru Cimbriciuc.