Igor Dodon susține că va scoate Piatra comemorativă din Piaţa Marii Adunări Naţionale, ce ţine loc monumentului victimelor ocupaţiei sovietice.

Mai mult decât atât președintele ales, a spus că o va transforma în pietriș și va acoperi gropile din Chișinău. Declarațiile au fost făcute de Dodon când răspundea cititorilor comsomoliscaia pravda.

„Toți știu că piatra a fost pusă cu încălcarea normelor legale, pentru că nu a fost luată o decizie în acest sens de Consiliul Municipal. Cred că în timpul apropiat vom hotărâ această problemă. Trebuie să o scoatem de acolo și să o transformăm în pietriș pentru a acoperi niște gropi în Capitală”. 

Aseară în cadrul unei emisiuni TV, vicepreședintele PL, Anatol Șalaru a reacționat la aceste declarații și a spus că: „Aș vrea să-i atrag atenția domnului Dodon că piatra din PMAN nu este de var și s-ar putea să-și rupă dinții în ea. Noi nu suntem dușmanii Rusiei dar ținem minte ce au făcut ei cu noi”

Piatra comemorativă a fost instalată în luna iunie, 2010, după ce Mihai Ghimpu a semnat un decret prin care ziua de 28 iunie 1940 a fost declarată „Zi a ocupaţiei sovietice".

Deşi decretul ulterior a fost anulat de către Curtea Constituţională, Mihai Ghimpu şi primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, au declarat în repetate rânduri că nu au de gând să scoată din PMAN piatra comemorativă.