Președintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, respinge acuzațiile cu privire la faptul că ar fi proprietarul unor surse mass-media din țară. Potrivit ei, acuzațiile lansate la adresa sa „reprezintă doar o retorică politică”.

Într-un comunicat de presă, CEC susține că atacurile la adresa Alinei Russu fac parte din încercările de a submina autoritatea instituției electorale.

Resping informația privind faptul că sunt proprietar al unui site de știri (novostimoldova.ru). Nu am avut și nici nu am nicio tangență cu acest portal informativ. Consider că acuzațiile lansate reprezintă doar o retorică politică”, spune Alina Russu.

Cât despre declarația de avere și venit pentru anul 2015, unde Alina Russu figurează în calitate de proprietar al întreprinderii „Novosti” SRL, comunicatoarea CEC, Rodica Sârbu, a declarat pentru Deschide.MD că șefa instituției a înstrăinat compania altei persoane încă la începutul anului 2016: cu 6 luni înainte de a veni la cârma Comisiei.

Compania „Novosti” SRL și Novosti-Moldova nu au nimic comun. Președintele CEC, Alina Russu, a înstrăinat această companie cu mult timp înainte de a fi desemnată în calitate de membru al Comisiei Electorale Centrale”, a spus Sârbu.