Andrian Candu regretă înfrângerea Maiei Sandu la scrutinul prezidențial, dar spune că nu e un motiv de disperare și trebuie mers mai departe.

Întrebat de jurnaliști după ședința Biroului Permanent ce părere are despre o eventuală anulare a turului II al scrutinului prezidențial, Candu a spus că organizațiile internaționale care au monitorizat alegerile au recunoscut desfășurarea corectă și legală a acestora.

Observatorii internaționali au recunoscut că alegerile s-au desfășurat corect, legal și la standartele internaționale, așteptate de comunitatea internațională. Personal, sunt dezamăgit de faptul că a pierdut dreapta. Dezamăgit, ca votant al candidatului de dreapta, că Maia Sandu a pierdut. Dar, trebuie să recunoaștem că într-o campanie cineva câștigă, iar cineva pierde și trebuie să avem maturitatea și educația politică să acceptăm atunci când pierdem. Dacă am căzut, ne ridicăm, ne scuturăm și mergem mai departe”, a declarat speakerul.

El am mai spus că nu vede necesitatea demisiei unor demnitari, inclusiv a șefei CEC, Alina Russu, pe motiv că aceștia au respectat întru totul legislația.

Probabil trebuie să revenim la unele subiecte, depistate pe parcursul desfășurării alegerilor. Trebuie să înțelegem că orice modificare în legislația electorală se face doar cu expertiza Comisiei de la Veneția și este imposibil să modifici legislația între turul I și II, cum au dorit unii”, a subliniat Candu.

Amintim că în rezultatul scrutinului prezidențial Igor Dodon a acumulat 52.11%, pe când Maia Sandu - 47.89%.