Parlamentul se convoacă mâine pentru a dezbate proiectele de legi înaintate de opoziție, modificările la Constituție ce țin de numirea procurorului general, politica bugetar-fiscală pentru anul 2017, dar și să audieze conducerea BNM și PG pe marginea investigației Kroll. Anunțul în acest sens a fost făcut astăzi de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, după ședința Biroului Permanent.

O perioadă a ședinței de mâine va fi dedicată proiectelor de lege, inițiate de opoziția parlamentară. Într-un fel avem o zi a opoziției cu mai multe subiecte inițiate și propuse, iar spre sfârșitul zilei vom organiza audieri parlamentare pe subiectul fraudei bancare, anchetă, recuperarea de active. Va veni în fața plenului într-o ședință deschisă guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, și procurorul general interimar, Eduard Harunjen. Ambii vor veni cu informații actuale în tot ce ține de anchetarea fraudei bancare”, a declarat speakerul.

Întrebat de jurnaliști dacă în cadrul ședinței Biroului Permanent au apărut disensiuni pe marginea proiectului privind numirea procurorului general, Candu a spus că deputații urmează să se pronunţe asupra lui când proiectul va fi dezbătut în plenul Parlamentului.

Sunt mai multe amendamente la Constituție... Nu contează foarte mult cine numește procurorul general, mai ales că rolul important în selectarea și propunerea candidatului o are Consiliul Superior al Procurorilor, și numirea procurorului general ori de Parlament, ori de președinte devine mai mult simbolică”, a declarat el.