Formaţiunea lui Renato Usatîi a încetat să participe la protestele PPDA şi PAS din cauza atitudinii ostile a Maiei Sandu faţă de partidele "considerate de stânga sau pro-ruse", a declarat recent pe Facebook vicepreşedintele Partidului Nostru Dmitri Ciubaşenko. El a menţionat că liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate - o "extremistă politică", în opinia sa - este "o barieră în calea unui protest general al societăţii împtoriva regimului Plahotniuc.

Ciubaşenko spune că deseori este întrebat de către simpatizanții Platformei DA de ce „Partidul Nostru” nu mai participă la proteste alături de PAS și PPDA, la care el răspunde că motivul ar fi poziția ostilă a Maiei Sandu față de „Partidul Nostru”.

„Ultimul protest al celor șase formațiuni a avut loc pe 20 iulie 2017 [...]. În septembrie 2017 protestele comune ale opoziției s-au încheiat. Ele s-au încheiat din cauza Maiei Sandu. Ea nu acceptă partidele care sunt considerate de stângă și proruse. Mai mult, ea nu doar că nu vrea să colaboreze cu noi, dar îi obligă și pe partenerii de pe flancul drept – PLDM și DA - să nu colaboreze cu noi”, scrie Ciubeașenko.

Ciubașenko susţine că „Partidul Nostru” este supărat, în special, pe „protocolul de colaborare” dintre PAS și PPDA de la 20 noiembrie 2017, prin formațiunea lui Renato Usatîi este „în lista dușmanilor cu care PAS și PPDA se angajează să nu facă coaliție”.

„Partidul Nostru a fost inclus la insistența Maiei Sandu care l-a clasificat drept unul toxic. [...] Dar problema nu e în faptul că Partidul Nostru nu vrea să protesteze cu PAS și PPDA, dar cauza e că Maia Sandu ne-a pus eticheta de partid oligarhic și anti-european”, declară Ciubeașenko.

În opinia sa, Sandu ar împărtăși "viziuni totalitare":

„Eu o percep pe Maia Sandu ca pe o extremistă, mentalitatea sa se încadrează perfect în viziunile totalitare, ea nu e capabilă de compromisuri, ea nu poate, dar nici nu vrea să consolideze societatea noastră dezbinată. În acest plan ea nu se diferențiază prin nimic de extremistul Dodon”.

Vicepreședintele PN mai adaugă că este gata să se alăture protestului opoziției din 26 august, dar pentru aceasta ceilalți membri ai opoziției trebuie să o convingă pe Maia Sandu să fie mai tolerantă.

Sandu are lupta ei separată, sterilă și virtuală. Până la protest mai este o lună și, în loc să învinuiască nefondat Partidul Nostru, ajutați-o pe Sandu să coboare din îndepărtările cosmice pe pământul moldovenesc”, a mai punctat Ciubașenko.