Premierul Pavel Filip a cerut ambasadei Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii ca să se implice pentru a repatria corpul neînsuflețit al tânărului decedat duminică în SUA.

La începutul ședinței Cabinetului de Miniștri prim-ministrul a cerut ministerul de Externe ca să ia legătura cu ambasada R. Moldova în SUA ca să se implice în cel mai direct mod ca să fie adus tânărul acasă.

Amintim că un moldovean de 24 de ani a decedat în SUA, după ce a fost lovit mortal de o mașină. Rudele acestuia cer ajutor pentru a repatria corpul neînsuflețit.

Presa locală scrie că tragedia a avut loc duminică, în jurul orei 17:45.

----------------˘--------------------------- Un șofer, care s-a cercetat cu soția sa, a urcat la volanul unei mașini și, fiind enervat, a apăsat pe accelerator, nu a cedat trecerea la o intersecție, a lovit o "Toyota", iar apoi a dat peste doi pietoni care se deplasau pe trotuar. Unul dintre ei a fost transportat în stare gravă la spital, iar cel de-al doilea - moldoveanul de 24 de ani - s-a stins pe loc.

După ce a realizat ce s-a întâmplat, șoferul a ieșit din mașină și s-a împușcat. A fost transportat de urgență la spital.

Pe un site de colectare de fonduri, rudele și prietenii moldoveanului cer ajutor pentru a repatria corpul neînsuflețit.

Presa americană nu precizează dacă tânărul de 24 de ani, lovit mortal de automobil, este moldovean.