După ce a fost invitat la Procuratura Anticorupţie pentru explicaţii în legătură cu afirmaţia sa de pe Facebook, cum că Maia Sandu ar fi primit, în prim-ministeriatul lui Filat, „bani în plic", Ilan Shor a declarat că nu are încredere în instituţia menţionată, drept care va apela la Comisariatul de Poliţie Buiucani. Primarul Orheiului a confirmat astfel ceea ce portalul DESCHIDE.MD scria încă ieri pe marginea acest subiect, în ciuda faptului că surse din interiorul Partidului Şor s-au eschivat să ne comunice amănuntele de rigoare.

"Într-adevăr, susţine Shor, am fost invitat la Procuratura Anticorupție, dar nu am refuzat să depun mărturii. În legătură cu faptul că PA are în gestiune o serie de dosare penale cu care eu nu sunt de acord, mi-a dispărut total încrederea. De aceea am decis să nu depun o plângere în acest caz anume la această instituție, pentru că eu cred că nu vor fi obiectivi în examinarea acestei cauze”. 

Shor a precizat că va depune plângerea la Comisariatul de Poliție Buiucani.

Reacția primarului a apărut după ce reporterii DESCHIDE.MD au fost anterior redirecționați de purtătoarea de cuvânt a partidului, Alina Șargu la avocatul lui Shor, Denis Ulanov, pe care l-am întrebat ce a discutat clientul său cu procurorii și cum se explică decizia de a depune o plângere anume la poliție. Ulanov a promis că va reveni, dar nu s-a ţinut de cuvânt şi nici la apelurile redacţiei, trimise pe parcursul a câteva zile, n-a mai răspuns.

-----------------------------------Shor a fost citat la Procuratura Anticorupție după postarea sa pe Facebook, în care se lăuda cum i-ar fi achitat Maiei Sandu „salarii” în plic prin intermediul lui Vlad Filat. Shor s-a prezentat la PA, dar, surpriză, a refuzat să discute cu acuzatorii, spunându-le că va face o plângere în acest sens la poliție.

Acum o lună, Ilan Shor a scris pe pagina sa de Facebook, cu referire la liderul PAS Maia Sandu: „Ştiu cât de mult ți-a plătit Filat în plic în fiecare luna, ca surplus la salariu, și anume eu am fost cel care punea banii în plic, înainte ca el să ți-i transmită ție".  Maia Sandu a negat și a declarat, la rându-i, că Ilan Șor minte: „Ilan Șor minte cu nerușinare că eu aș fi luat bani în plic. Nu am luat niciodată bani nici în plic, nici altfel de la Șor, Filat și nimeni altcineva. Mi-am câștigat întotdeauna banii cinstit”.