Curtea Supremă de Justiție a restituit cererea lui Andrei Năstase cu privire la revizuirea hotărârii de invalidare a alegerilor locale noi din Chișinău. Decizia a fost adoptată marți, 17 aprilie, în lipsa părților, transmite IPN.

Solicitat de IPN, Dumitru Pavel, avocatul lui Andrei Năstase, a declarat că prin încheierea sa, CSJ spune că nu poate revizui un act pe care l-a emis tot de ea. Potrivit CSJ, cererea este pasibilă de revizuire de către Curtea de Apel Chișinău

„În opinia noastră este o absurditate imensă, dar ne vor conforma indicațiilor dispuse. Vom merge la Curtea de Apel Chișinău”, a declarat Dumitru Pavel.

Apărarea lui Andrei Năstase a depus pe 11 iulie la CSJ o cerere de revizuire a deciziei prin care au fost anulate alegerile locale noi desfășurate în municipiul Chișinău. Potrivit apărării, în dosarul electoral au apărut circumstanțe noi. S-a depistat că la judecarea cererii de recuzare a completului de judecători Druță, Gafton și Burduh a participat un judecător care nu era în drept să dețină calitatea de magistrat, în contextul atingerii plafonului limită de activitate de 65 de ani.