Fostul primar general al Capitalei îi răspunde președintelui PAS Maia Sandu după ce aceasta a declarat aseară în cadrul unei emisiuni TV că Dorin Chirtoacă ar trebui să înțeleagă un singur lucru: protestele organizate de PAS, PPDA și PLDM nu sunt potrivite pentru a verifica dacă lumea îl place sau nu pe Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a expediat presei o reacție la declarația președintelui PAS în care spune că răspunsul său este: „Unirea și punctum!

„Acesta este răspunsul, dar anume în limba română la ceea ce ați spus în ...limba rusă. Chestiunea cu: „mă iubește, nu mă iubește", este din opera cu fetițe care ghicesc în romanițe. Ați avut nevoie de un pretext, l-ați inventat, destul de copilăresc însă. În dictatură nimeni nu măsoară nimic, toți se unesc și dau jos regimul. Pe mine mă întrebau oamenii din mulțime de ce nu iau cuvântul. Le-am spus că vă opuneți. Nu m-au crezut. Le-ați demonstrat-o”, susține fostul primar general. 

Acesta îi amintește Maiei Sandu de faptul că în 2015 a protestat alături de Usatîi și Dodon iar recent a făcut mai multe declarații despre Unire care au stârnit critici. 

-         În 2015, alături de Dodon și Usatii nu era o problema să protestati, punând: "batista pe țambal" (https://bit.ly/2KIgH36), cu privire la integrarea europeană?

-         În plus, în 2017, ați spus: „Nu poate fi impusă sau făcută unirea așa cum s-a întâmplat altă dată."(https://bit.ly/2KWYLkx).

-         Recent ați mai spus că despre Unire că este aiureală (https://bit.ly/2NH4LMO).

-         Acum ați trecut la măsurătul iubirii. Un fel de "evoluție", de la țambal ...la romanițe. De ce? Există totuși acest risc de care se vorbește, al înlocuirii unui clan, cu alte clanuri?

Dorin Chirtoacă mai spune că Unirea cu România - este obiectivul integrării europene și că mai devreme sau mai târziu și Maia Sandu se va declara unionistă la fel ca mulți alții.

„Reîntregirea neamului românesc va avea loc în secolul XXI! Oricâți bufoni, țopici, pitici, romanițe și tambaluri ne vor stă în cale, tot asta vom face - Unirea! Putem merge pe același drum, cel puțin, până dăm jos dictatură, regimul Plahotniuc - Dodon. Apoi, dacă o să vreți, o să puneți umărul la Unire, dacă nu - nu. Unirea oricum va fi avea loc, iar când acest lucru va fi iminent, vă veți declara și voi unioniști, la fel că mulți alții”, conchide fostul primar. 

------------------------------------- Amintim că liderul Partidului ”Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu a afirmat ieri la emisiunea „Politica” de la TV8 că Dorin Chirtoacă ar trebui să înțeleagă un singur lucru: protestele organizate de PAS, PPDA și PLDM nu sunt potrivite pentru a verifica dacă lumea îl place sau nu pe Dorin Chirtoacă.

Sâmbătă, Dorin Chirtoacă a venit cu un nou mesaj în care cere ca în Mișcare de Rezistență să fie primite și alte partide anti-regim. 

Anterior, fostul primar al Capitalei și-a exprimat de mai multe ori nemulțumirea că Maia Sandu și Andrei Năstase nu vor să discute cu el, iar când acesta încearcă să țină un discurs la proteste, liderii opoziției îi întorc spatele. Mai mult, Năstase, la un moment dat, "a fugit cu microfonul în mână", a spus Chirtoacă.