Administrația președintelui ucrainean, Petro Poroșenko este convinsă că după inaugurare, retorica președintelui moldovean în ceea ce privește Crimeea se va schimba.

Kievul l-a preîntâmpinat pe președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, că este absolut inacceptabilă recunoașterea Crimeii anexate temporar drept teritoriu rusesc. Acest fapt a fost comunicat de adjunctul șefului administrației președinției ucrainene, Konstantin Eliseev.

„Am transmis președintelui ales al Republicii Moldova un mesaj clar, în care am vorbit despre consolidarea relațiilor bilaterale de bună vecinătate prin recunoașterea integrității teritoriale a Ucrainei, inclusiv în ceea ce privește apartenența Crimeii la Ucraina”, a declarat Eliseev.

Administrația lui Petro Poroșenko crede că după inaugurarea președintelui, declarațiile acestuia se vor schimba. „Să nu uităm că este vorba despre o republică parlamentară, iar majoritatea în Legislativ este pro-europeană”, subliniat oficialul într-un interviu pentru RBC Ucraina.