Delegația Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa participă la cea de-a 27-a sesiune a Adunării. Delegația este condusă de deputatul PDM, Sergiu Sârbu, care este însoțit de deputații Anatolie Gorilă și Ion Casian, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, reuniunea are loc în perioada 7 – 11 iulie, cu genericul: „Implementarea angajamentelor OSCE: rolul parlamentelor”. Evenimentul este găzduit de Bundestagul Germaniei.

La finalul dezbaterilor, în ultima zi a sesiunii, va fi adoptată Declarația de la Berlin, document ce conține recomandări adresate guvernelor naționale, parlamentelor și comunității internaționale în domeniile afacerilor politice, securității, economiei, mediului și drepturilor omului. Raportul și rezoluția Comitetului general pentru afaceri politice şi securitate conține referințe la Republica Moldova și soluționarea conflictului transnistrean.

Sergiu Sârbu, în calitate de șef al delegației, va participa și la ședința Comitetului permanent al AP OSCE din 7 iulie. Sesiunea anuală va reuni pentru dezbateri peste 300 de parlamentari, reprezentând 57 de țări din America de Nord, Europa și Asia.