Șefa Biroului relații cu diaspora (BRD), Olga Coptu, și-a anunțat demisia printr-un mesaj pe o rețea de socializare. Șefa BRD spune că a ajuns la această decizie conștient și a menționat că nicio strategie de țară, nu poate fi făcută fără a se ține cont de cetățenii din diasporă.

Șefa BRD susține că mai este foarte mult de făcut în domeniul diasporei, migrației și dezvoltării și cu siguranță în Moldova trebuie prioritizat respectivul domeniu.

Olga Coptu a fost numită în funcția de șefă a Biroului pentru Relații cu Diaspora conform unei Dispoziții semnate de prim-ministrul Pavel Filip, înlocuindu-l astfel pe fostul șef de la BRD, Valeriu Turea.

Olga Coptu este o exponentă a diasporei Republicii Moldova din Italia, revenită acasă în anul 2014. A absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior, absolvind și Facultatea de Științe Politice și Relații Internaționale a Universității „La Sapienza di Roma” din Italia.

În 2009, a înființat ziarul migranților moldoveni - „Gazeta Basarabiei”, care a fost distribuit în mai multe țări, precum Italia, Franța, Portugalia, Elveția, Belgia, Grecia. Anterior, a activat în cadrul Biroului Relații Interetnice și Ministerul Culturii.

BRD  este   subdiviziune  a  Cancelariei  de  Stat,  în  subordinea  directă  a  Prim-Ministrului  și  coordonează politicile de stat în domeniul diasporei, creată prin HG 780 din 19 octombrie 2012.