Cu puțin timp în urmă a început întrevederea oficială a premierului Pavel Filip cu Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo. Pe pagina de facebook a oficialului american au fost publicate imagini protocolare contrar unor informații vehiculate la Chișinău despre faptul că acestea nu ar mai fi fost incluse în desfășurătorul vizitei.

Tot în această seară, Guvernul a emis un comunicat de presă în care confirmă vizita premierului la Washington. Potrivit informațiilor furnizate de către comunicatorii Executivului „Prim-ministrul Pavel Filip întreprinde, în perioada 24-26 iunie curent, o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii.

La Washington, premierul va avea o întrevedere cu Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, cu care va discuta principalele direcții de cooperare moldo-americană și prioritățile în consolidarea dialogului strategic dintre Republica Moldova și SUA.

Programul vizitei mai include o serie de întrevederi cu oficiali din Congresul SUA, inclusiv cu membrii Grupului de sprijin politic pentru Republica Moldova, ai Senatului american, ai Camerei Reprezentanților, precum și evenimente în cadrul principalelor centre analitice din capitala americană”.