(UPDATE 17:55) În agenda Secretarului de Stat al SUA, Michael Pompeo, este inclusă o întrevedere cu premierul R.Moldova, Pavel Filip. Ținem să precizăm că până la această oră Guvernul de la Chișinău nu a furnizat nicio informație despre vizită prim-ministrului la Washington.

Premierul Pavel Filip efectuează o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, fiind însoțit de ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, ministrul Economiei, Chiril Gaburici și ministrul Apărării Eugen Sturza.

Potrivit Radio Chișinău care face trimitere la Infotag, vizita ar avea loc al Washington, iar agenda include întrevederi de rang înalt inclusiv o posibilă întâlnire cu Secretarul de stat al SUA, Michael Pompeo. 

În cadrul vizitei lui Pavel Filip în SUA vor fi discutate chestiuni ce ţin de integrarea europeană şi implementarea reformelor în Republica Moldova, respectarea standardelor democratice, precum şi aspecte ale securităţii în contextul situaţiei regionale dificile.

Cea mai importantă întrevede pe care Pavel Filip o are programată la Washington este cea cu asistentul secretarului de stat al SUA, Wess Mitchell, responsabil pentru dezvoltarea relaţiilor cu ţările din Europa, Asia, precum şi pentru relaţiile cu NATO, UE şi OSCE. Wess Mitchell a înlocuit-o în această funcţie pe Victoria Nuland, care a vizitat Chişinăul şi cunoştea bine situaţia din Republica Moldova. Mitchell s-a întâlnit și cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în aprilie, când acesta a făcut o vizită în SUA.