Igor Dodon își amână vizita în Statele Unite ale Americii „pentru o perioadă ulterioară”, dar pleacă la sfârșitul acestei săptămâni la un forum la Bruxelles unde va discuta cu alți șefi de stat și prim-miniștri despre „securitatea, dezvoltarea maritimă și economică în Africa”.

Anunțul privind deplasarea la Bruxelles a fost făcut de către Dodon în urma întrevederii cu șeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Peter Michalko, și Șeful Adjunct al Misiunii Diplomatice a SUA, Julie Stuff.

„Am discutat despre vizita la Bruxelles, preconizată la sfîrșitul acestei săptămîni, în cadrul căreia voi participa la Crans Montana Forum. Totodată, am informat reprezentanții SUA despre amînarea vizitei în Statele Unite ale Americii pentru o perioadă ulterioară”, scrie Dodon.

Potrivit programului de pe site-ul Crans Montana Forum, în acest an la eveniment vor fi abordate următoarele subiecte:

- Cetățenie și pașapoarte: Globalizarea și mobilitatea

- Viitorul Europei de Sud-Est

- Provocările privind dezvoltarea economică și securitate în Africa

- Idustria maritimă și portuară din Africa

- Încrederea și adevărul în era lumii digitale

„Se vor reuni șefii de stat și de guvern, miniștri, membri ai parlamentelor, organizații internaționale și companii importante din mai mult de 100 de țări”, scrie în programul evenimentului. 

Printre aceștia se află prim-ministrul Macedoniei, ambasadorul Rusiei la UE, Ministrul Industriei și Dezvoltării din Mali, președintele Federației Internaționale de Judo, Ministrul Transportului, Turismului și Economiei din Capul Verde, guvernatorul Băncii Greciei și alții.