Decizia motivată prin care au fost anulate alegerile locale din 3 iunie pentru funcția de primar general al Capitalei a ajuns în posesia redacției Deschide.MD

Potrivit documentului, Judecătătoria Curții de Apel din Capitală a decis să mențină decizia primei instanțe. 

Totodată, în decizie este menționat că poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în decurs de o zi.

--------------------------- Amintim că ieri Curtea de Apel Chişinău a menținut hotărârea Judecătoriei Chişinău, sediul Centru, prin care alegerile locale noi din capitală au fost declarate nevalabile. 

Tot aseară, Andrei Năstase a declarat presei că asistăm la un un proces al absurdului şi se vede cu ochiul liber că e vorba de o crimă împotriva locuitorilor orașului Chişinău, a suburbiilor, împotriva capitalei şi a Republicii Moldova, a democrației. Potrivit lui, este vorba despre o flegmă dată de justiția controlată, iar judecătorii, pe care îi consideră criminali, au mințit și au trișat încă din debutul ședinței.

------------------------ Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău în seara zilei de 19 iunie. În decizia motivată a hotărârii se menționează că atât Andrei Năstase, cât și contracandidatul său, Ion Ceban, au făcut agitație electorală în ziua alegerilor, acțiune inadmisibilă potrivit Codului Electoral. Ambii candidați, prin intermediul live-urilor pe rețelele de socializare au îndemnat alegătorii să iasă la vot. Chiar dacă nu au menționat cu cine anume să voteze, instanța a decis că aceste acțiuni au avut un impact semnificativ asupra opțiunii alegătorului.

------------------------- În consecință aseară au continuat protestele organizate de PPDA, PAS și PLDM în fața primăriei Chișinău.

Vezi mai jos decizia motivată a Curții de Apel: