Igor Dodon a decis să cedeze Piața Marii Adunări Naționale celor care vor să protesteze împotriva invalidării alegerilor pentru Primăria Chișinău. Anunțul a fost făcut în timpul transmisiunii sale live pe rețeaua de socializare „odnoklassniki”. 

Pe data de 24 iunie, în PMAN, Dodon planifica să organizeze sub patronajul său un concert dedicat absolvenților care au susținut examenele în acest an. În noile circumstanțe apărute, șeful de Condrița a spus că va muta evenimentul în altă parte. 

„Noi ne-am înțeles cu artiștii încă din luna fabruarie. Ei vor ajunge duminică la Chișinău. Alte opțiuni nu au și nu putem schimba ziua concertului doar din cauza că cineva vrea să protesteze. Dar eu nu vreau să fiu învinuit de faptul că organizăm intenționat un concert pentru a zădărnici protestul. De aceea noi am luat decizia să schimbăm locul concertului”, a declarat Dodon. 

Dodon a spus că deși acum în PMAN se instalează scena pentru concert, mâine aceasta va fi mutată. 

Astăzi Curtea de Apel a menținut decizia instanței de fond cu privire la invalidarea alegerilor pentru Primăria Chișinău. Susținătorii partidelor de opoziție au anunțat un protest masiv pentru ziua de duminică, 24 iunie, în PMAN.