Primarul ales Andrei Năstase și președintele PAS Maia sandu au avut astăzi o întrevedere cu ambasadorii UE. Cei doi au declarat presei că discuțiile s-au axat pe nevalidarea alegerilor din Capitală de către Judecătoria Chișinău.

Andrei Năstase și Maia Sandu au evitat să spună care a fost reacția oficialilor UE motivând că nu doresc ca să interpreteze în vreun fel declarațiile acestora. Totodată cei doi au spus că deja ieri mai mulți ambasadori dar și oficiali externi s-au pronunţat asupra invalidării alegerilor. La final Sandu și Năstase au venit cu un îndemn pentru chișinăueni ca diseară, la 17:30, să iasă la protest în fața primăriei capitalei. 

---------------------------- Amintim că ieri Ambasada Statelor Unite ale Americii a venit cu o reacție, precizând că invalidarea neașteptată și netransparentă de ieri a alegerilor pentru primarul capitalei este „o evoluție îngrijorătoare, care continuă erodarea încrederii cetățenilor moldoveni în procesul democratic.”

---------------------- Tot ieri Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, s-a arătat ingrijorat de decizia instantei de judecata de a declara nule alegerile locale de la Chișinău. Diplomatul a scris pe Facebook că „voința poporului trebuie respectată în orice societate care aspiră să devină democratică".

------------------------- Într-o postare pe Twiter, și Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei la București, care este oficialul diplomatic al acestei țări și pentru R. Moldova, se arată „profund îngrijorat în legătură cu decizia arbitrară a instanței de la Chișinău, prin care a fost invalidat scrutinul pentru primăria Chișinău din 3 iunie.”

Marți seara, aproape de ora 22.00, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău.

Precizăm că recursul depus de către apărarea lui Andrei Năstase ca urmare a deciziei Judecătoriei Chișinău de invalidare a rezultatelor alegerilor locale urmează să fie examinat de către Curtea de Apel Chișinău astăzi, 21 iunie, la ora 15.00.