Decizia motivată prin care au fost anulate alegerile locale din 3 iunie pentru funcția de primar general al Capitalei a fost făcută publică.

Potrivit documentului, Judecătoarea Rodica Berdilo a decis că „Nu se confirmă legalitatea alegerilor locale noi ale primarului general al mun. Chișinău, din data de 20 mai 2018 (turul I) – 03 iunie 2018 (turul II)”.

Totodată decizia constă din 74 de puncte în care instanța își argumentează hotărârea luată. 

Vedeți mai jos documentul publicat de Cotidianul.MD:

Amintim că astăzi, la începutul ședinței Guvernului, premierul Pavel Filip a calificat decizia instanței de a declara alegerile locale din capitală ca fiind invalide, drept una bulversantă care a trezit mai multe semne de întrebare. Filip a răspuns anumitor speculații spunând că o astfel de decizie nu era convenabilă guvernării și că aceasta ridică mai multe semne de întrebare. 
 
Aseară, aproape de ora 22.00, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău. Prezent în instanță, primarul ales, Andrei Năstase, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, a declarat pentru presă că „este un joc perfid la care ne face să asistăm această guvernare”. 
 
Astăzi mai multe partide, împreună cu PPDA, protestează în fața sediului Partidului Democrat.