Separatiștii de la Tiraspol consideră drept „distructiv” proiectul de rezoluție care va fi dezbătut la cea de-a 73-a Adunare Generală a ONU, privind retragerea trupelor ruse de ocupație din regiunea transnistreană. Declarația aparține pretinsului ministru de Externe al Transnistriei, care a ținut să sublinieze, într-un interviu, că „în afară de forțele de pacificare, nu există alt contingent militar al Rusiei în Transnistria”.

Această acțiune poartă un caracter distructiv, deoarece e îndreptat spre zădărnicirea operațiunii de pacificare din Transnistria”, a spus Ignatiev.

sssssssssssAșa numitul diplomat a accentuat că trupele ruse de ocupație (Grupul Operativ al Trupelor Ruse) este parte a misiunii ruse de pacificare, deoarece asigură rotația militarilor ruși.

Ignatiev mai spune că decizia privind retragerea trupelor ruse„nu poate fi luat fără a ține cont de poziția poporului Transnistriei”.

Săptămâna trecută, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a anunțat că rezoluția privind retragerea trupelor de ocupație ruse din regiunea transnistreană va fi dezbătută de ONU la 22 iunie.