Președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, îi îndeamnă pe protestatarii din centrul Chișinăului să renunțe la manifestații, în caz contrar PSRM își va chema susținătorii în stradă.

Igor Dodon a declarat că primește „zeci și sute de mii” de mesaje din teritoriu de la susținătorii săi, care așteaptă un semnal pentru a ieși la contraproteste în Chișinău.

„Speculațiile de pe dreapta creează un val de contraproteste de pe stânga. Timp de șapte ani, partidele moldovenești, stataliste am aștepatat această victorie. Eu am organizat 560 de proteste în ultimii patru ani. Nu vă jucați cu focul! Vom apăra victoria noastră! Nu vă jucați cu focul! Eu chem oamenii la liniște. Nimeni nu iese la proteste până nu spun eu!”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei conferințe care a avut loc azi la sediul PSRM.  

Igor Dodon a declarat că o dovadă a faptului că alegerile s-au desfășurat în mod democratic sunt mesajele de felicitare venite din partea președinților de stat Vladimir Putin, Recep Erdogan, dar și a unor „persoane importante de la Bruxelles”.

Potrivit lui Dodon, organizatorii protestelor folosesc copiii în calitate de „carne de tun” la protestele împotriva fraudării alegerilor. Liceenii și studenții ar fi încurajați de profesori să participe la manifestații.

„Vin cu un mesaj pentru cei de la PAS și DA, „PASDA” – ce-i cu aroganța aceasta, ați învățat-o de la Filat? Haideți să discutăm! Credeți că veți hotărî ceva prin proteste?”. Dodon a subliniat că va fi președintele tuturor moldovenilor și că nu va anula relațiile cu Uniunea Europeană.