Liderul PAS, Maia Sandu i-a trimis ieri, 14 iunie, o cerere prealabilă lui Ilan Șor în care-i cere dezmințirea informațiilor false și defăimătoare la adresa sa și repararea prejudidiului moral în mărime de 200 000 de lei, în caz contrar aceasta îl va da în judecată pe Șor. Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al PAS, Cristina Bujorelu, pentru DESCHIDE.MD.

„Așa cum a declarat Maia Sandu într-o postare pe facebook, precum că îl va da în judecată pe Ilan Șor pentru declarațiile mincinoase, ieri, 13 iunie 2018, am trimis către Ilan Șor cererea prealabilă formulată în conformitate cu art. 15 și 16 din Legea cu privire la libertatea de exprimare, în care am cerut: 1. dezmințirea informațiilor false și defăimătoare făcute de Ilan Șor. 2. repararea prejudiciului moral în mărime de 200 000 de lei”, ne-a spus Bujorelu.

sssssssssssssssssAmintim că astăzi, Ilan Șor a anunțat că a depus două plângeri pe numele Maiei Sandu. În din ele, Șor cere intentarea unui proces penal acuzând-o pe Sandu de încălcarea drepturilor omului, iar în cea de a doua a acuzat-o de calomnie și defăimare.

Vă mai amintim că recent, Șor a declarat că Maia Sandu ar fi primit bani în plic de la fostul prim-ministru, Vlad Filat, chiar el fiind cel care punea banii în plic. Sandu a respins acuzațiile lui Șor și a anunțat că-l va da în judecată pentru defăimare. Totodată, Procuratura Anticorupție a anunțat că îl va cita pe Șor pentru a oferi detalii despre banii pe care i-ar fi pus în plic.