Președintele Parlamentului, Andrian Candu, își exprimă îngrijoarea față de noul primar al Capitalei după ce ultimul a încălcat Codul Contravențional al Republicii Moldova necuplându-și centura de siguranță.

„Dragă Andrei Năstase, siguranța în primul rând, apoi like-urile și share-urile. Răspunde campaniei #RoadSafety, #Eu_port_centura_de_siguranță. Vreau să te știu în siguranță, ca să am certitudinea că votul meu nu a fost în zadar și vei reuși să demonstrezi că poți să faci treabă la primărie", a scris Andrian Candu pe Facebook.

În live-ul său, Năstase cerea like-uri și share-uri din partea utilizatorilor, fără să sesizeze că le dă un exemplu prost.

"Vă rog să dați like și share, ca să fiu sigur că ne auzim și ne vedem", spune Andrei Năstase, după care trece la exerciții de autoadmirație și enumerarea unor personaje, în opinia sa importante, cu care s-a întâlnit.

Potrivit legii, conducătorul auto este obligat să se asigure de faptul că pasagerul are cuplată centura de siguranță. Amenda pentru nerespectarea acestei cerințe este de la 9 la 12 unități convenționale, adică între 450 și 600 de lei și 3 puncte de penalizare.