Partidul Comuniștilor este împotriva participării R. Moldova la Adunarea Parlamentară R. Moldova, Georgia, Ucraina, deoarece această organizație ar avea drept scop lupta cu Federația Rusă. Poziția respectivă a fost exprimată de către liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, astăzi într-o conferință de presă.

Voronin a subliniat că Andrian Candu și-a depășit atribuțiile atunci când a participat la crearea organizației respective.

„Președintele Parlamentului își depășește atribuțiile sale în calitate de președinte al Parlamentului și ia decizii care contravin politicii statului moldovenesc, Constituției și tuturor legilor. Mă refer, în primul rând, la constituirea acelei organizații interparlamentare, Asambleea interparlamentară Georgia, Ucraina și Moldova”, a spus Voronin.

Voronin susține că organizația proaspăt constituită are drept scop lupta cu Rusia, ceea ce contravine intereselor R. Moldova.

„Această organizație are o cu totul altă menire decât cea pronunțată de domnul Candu. De aceea noi suntem împotrivă, deoarece Moldova nu trebuie să participe în organizații care au ca scop să lupte împotriva cuiva. Cu ce ocazie noi să fim împotriva Federației Ruse? Dimpotrivă, noi numai cu Federația Rusă putem rezolva problema transnistreană, dar nu cu alte instituții precum OSCE și ceea a UE”, a mai adăugat Voronin.

Amintim că Președintele Parlamentului Andrian Candu și omologii săi Irakli Kobakhidze și Andriy Parubiy au semnat pe data de 9 iunie curent, la Kiev, documentul de creare a Adunării Parlamentare Moldova, Georgia și Ucraina.

Adunarea Parlamentară va avea un statut consultativ, iar statutul acesteia va fi aprobat într-o reuniune ulterioară.