Kievul va duce un dialog cu acel președinte ales în mod legal de poporul Republicii Moldova, care va respecta dreptul internațional, suvernanitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, a declarat Ivan Hnatișin, Ambasadorul Ucrainei la Chișinău.

„Ucraina respectă voința cetățenilor Republicii Moldova. Suntem interesați ca în statul vecin să se mențină stabilitatea socio-politică și economică, și să funcționeze sistemul puterii de stat”, a declarat ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Ivan Hnatișin în cadrul unui interviu pentru Ukrinform.

Ambasadorul este convins că la realizarea proiectelor comune, moldo-ucrainene, o parte a cărora presupune suportul Uniunii Europene, depinde de menținerea cursului european al Republicii Moldova și al Ucrainei, de implementarea reformelor, dar și de susținerea reciprocă pe această cale.

„Sprijinul față de Ucraina a fost confirmat în mod public în repetate rânduri de către președintele, prim-ministrul, viceprim-ministrul Afacerilor Externe. Sperăm că poziția oficială a Chișinăului nu se va schimba în acest sens. Ucraina va duce un dialog cu acel președinte ales în mod legal de poporul Republicii Moldova, care va respecta dreptul internațional, suvernanitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Menționez încă o dată că legătirile cu Moldova sunt mai adânci decât orice fel de schimbare politică”, a declarat Ivan Hnatișin.